Style blogging: de la inspiratie la frustrare

David m-a rugat zilele trecute sa il ajut cu un proiect pentru scoala. The perception of women portrayed in media. Nimic complicat, cateva intrebari cadru despre cat de mult ne afecteaza imaginile de perfectiune cu care ne bombardeaza presa si netul.

Doar ca, pe masura ce discutia evolua, incepeam sa recunosc noi tipare ale perfectiunii inoculate, de aceasta data, nu de glossies sau de Hollywood, nici macar de retusurile cu care cunostintele medii de Photoshop ne gratuleaza.

Noua imagine a femeii perfecte se construieste in jurul bloggeritei de style&beauty. Media de varsta – 20~30.  Ocupatia: incerta. Buget mediu de shopping lunar: 500 ~ 5000 euro. Scrie despre: outfituri personale, achizitii, sesiuni de stil si calatorii.

Va oferisem recent un articol despre patru dintre cele mai importante bloggerite de moda din segmentul young. Nu contest in niciun caz puterea inspirationala sau pe cea de marketing pe care aceste site-uri o afirma. Majoritatea celor preocupati de stilul personal si de perfectarea lui gasesc resurse inepuizabile in acest sens. Ba am putea recunoaste cu mana pe inima ca aceste tinere femei sfideaza tiparul deja clasic al fizicului fara cusur (arborat de publicatii, fireste, doar prin magia airbrush-ului). Ceea ce e oarecum reconfortant. Pentru ca nu limiteaza la un corp utopic si cauta sa imbrace imperfectiunile naturale in perfectiune stilistica. Dar tocmai aici e “buba”.

“Here is my room, recently shot by the talented Manny Rodriguez for Rue Magazine. StyleSwoon and Atlantis Home are the masterminds behind my bedroom makeover…it used to be extremely bare, but while I was in Florence for Luisaviaroma’s event earlier this year, they surprised me with a complete overhaul. I could not recognize the room. Best surprise of my life ever 🙂 My room is such a happy place for me now” – Jane, Sea of Shoes.

Frustrarile rezumate la fizic se transporta acum la cu totul alte nivele: finante, cerc de cunoscuti, job, viata sentimentala. E mult mai probabil sa te lasi “furata” de peisajul boem-dulceag al prietenelor care se fotografiaza cu polaroidul in timp ce zburda printr-o camera plina de standere cu rochii si mananca Macarons, sau de luxul unei petreceri fashion pe un acoperis din Marais, decat sa suspini ca nu ai viata (aparenta a) Angelinei Jolie. S-ar putea sa te fascineze pana la frustrare si ziua nuntii unei domnisoare care, in rochia ei Maria Lucia Hohan, cu un brat de baloane pastelate, produce o emotie mai puternica decat orice actrita gratioasa pe covorul rosu. Ba chiar mai mult decat atat, s-ar putea sa vrei sa-ti schimbi cariera si directia in viata pentru a-ti putea crea un astfel de habitat, de altfel foarte tricky.


Fireste ca nu exista un singur tipar. Mai exista si Garance Dore, care a netezit aspiratiile datatoare de dureri de cap si mai mult in momentul in care s-a asociat in viata personala si profesionala cu The Sartorialist – dand ghes zecilor de mii de cititoare ca factorul de coolness pe care il stapanesc tine si de iubitul fotograf, de noul cerc social si de oportunitatile deschise de aceasta alianta. Citeste mai departe

 

Foto: tumblr.com (1), seaofshoes.typepad.com (2+3), hypebeast.com (4)

Advertisements

2 comments

  1. Alice&Sara

    Oh,men, you’re so right – brilliant article. You can’t help but feel sad sometimes even if greatly inspired but I for one know that at the end of the day everybody has his little corner of “ugly” and problems- and no life is perfect and choose to only keep the positive. Still I get depressed for like 5 seconds every time the spectrum of perfection (that’s so far away from me) invades my computer screen. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s