2, 5 metri depărtare şi 15 minute de mers rapid pe josOamenii or să-ţi spună că iubești pe cineva atunci când:

lucrurile care vă leagă sunt sentimentele profunde, impecabile şi albe ca o aftă stinsă cu pastă de dinţi.
hainele îţi rămân cu un număr sau două mai mici, pentru că starea generală de bine te confruntă cu o creştere exponenţială a apetitului alimentar.
pielea îţi străluceşte de bucurie, îţi vine să te mângâi întruna de la excesul de oxitocine specific maturaţiei îndrăgostirii, iar ceilalţi cred că ai făcut dragoste toată seara, ori meriţi cu adevărat beneficiile produselor L’Oreal.
adopţi o poziţie echilibrată faţă cu eventualitatea despărţirii şi îl încurajezi, cu tragere de inimă şi seriozitate, pe celălalt, să îşi caute fericirea în viaţa altcuiva.
păstrezi un zâmbet optimist după încheierea contactului şi elimini cu perseverenţă orice pată de îndoială de pe gresia din baie.

Eu spun că iubești pe cineva dacă:
lucrurile care vă leagă sunt şosetele de sub pat, pachetele de ţigări uitate în blugi uzaţi, cămăşile pe care el ţi le-a lăsat strategic în şifonier şi dresurile ei de care dai când întinzi mâna în sertar, săptămâni mai târziu, după prezervative.
hainele îţi încadrează trupul perfect pentru că ai tot pierdut în greutate, dar inima ţi-a rămas strâmbă şi nu se potriveşte în nicio măsură din cele existente pe piaţă.
pielea te mănâncă tot timpul şi-ţi dai seama ce uşor ar fi s-o scarpini până la sânge şi să isprăveşti cu nazurile, dar îţi dai seama că nu mai e a lui, a ei, ci a ta, acum, şi de carne poţi să tragi oricât degeaba, ca de guma arabică, mai ales dacă eşti slăbănog.
adopţi o poziţie nouă care să prevină despărţirea, care e mult mai uşor de preîntâmpinat, cu dragoste la pat, la cabina de probă şi la galeria de artă, decât de tratat, cu zecile de reîncercări sortite destrămării precoce.
păstrezi un rictus în dreptul buzei  de jos după încheierea contractului şi realizezi că nicio cremă cu acid hialuronic de la Kiehl’s nu îl elimină, pentru că reapare dimineaţă de dimineaţă, când deschizi ochii la o jumătate de dormeză goală.

Oamenii mai spun şi că dacă n-ai ce-ţi place, atunci să-ţi placă ce ai. Mie, ca mai mereu, îmi place ce n-am, deşi ce am e fix sub nasul meu, la 2,5 metri depărtare sau 15 minute de mers rapid pe jos.

Photos by Das Sasha

hair and makeup by me

white memory dress by versace

Advertisements

One comment

  1. Andra Mihaela

    “adopţi o poziţie nouă care să prevină despărţirea, care e mult mai uşor de preîntâmpinat, cu dragoste la pat, la cabina de probă şi la galeria de artă, decât de tratat, cu zecile de reîncercări sortite destrămării precoce.”

    dar oare esti tu cea care deschide ochii dimineata, singura, in patul lui, apesi pe clanta, usa e deschisa, cobori si iti aprinzi o tigara? esti tu? si vrei sa ramai in casa aia cu mule reviste si cu miros de arhitectura contemporana. si miros de sex. dar nu cu EL.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s