Lucruri bune de făcut într-o singură viaţă

Foarte important: să înţelegem că ratarea e singurul lucru de care avem nevoie la un moment definit, pentru a găsi lucrurile bune şi inexistente ale vieţii pe care tocmai ne-am gândit s-o anihilăm.

Mediu important: să ne trezim lângă el sau ea, între aşternuturi semi-dogorind a două după-amiaza, căldură, sex şi dragoste, fără să ne amintim de ce am uitat să plecăm la serviciu, de ce plopul n-are pere sau de ce inconştienţa noastră are gust bun şi parcă am stinge-o cu un pahar de şampanie extraordinar de rece.

Relativ important: să râdem atât de mult încât să fim nevoiţi, doamne şi domni, să folosim crema La Mer cu şapte minerale şi alte miracole creştine, pentru accesarea invizibilităţii ridurilor de expresie.

Extrem de important: să mâncăm de toate, mai ales cu poftă, mai ales atunci când ne vede toată lumea, mai ales dimineaţa, pe stomacul gol, ca să adormim demonii de apartament pe care somnul n-a izbutit să-i extermine.

Minim important – să nu ne modificăm zâmbetul pe cale naturală, pentru ca să arătăm cool  în poze, încă dinainte să îl atingem cu programele special concepute de om pentru editarea imperfecţiunilor şi extirparea lor mai asiduă decât orice dermato-cosmetic în vigoare.

Absolut important: să facem din rahat bici şi din vise – oameni, locuri şi crezuri.

Decent de important: să mergem peste tot unde ne poftesc tălpile, pentru că preţul ierftin plătit pentru o cameră de hotel e mai sincer decât orele inutile peste program care mai scurtează restul vieţii cu 180 de minute pe zi.

Dar o singură viaţă are, deseori, în timpul nostru, al oamenilor, numai o săptămână, numai zece zile, numai trei ore fără cinci minute, numai de azi fără mâine, pe ieri.

Photos Mihaela Pascu
Paris, May ’11

Advertisements

4 comments

  1. josephine

    agreed, life’s short, let’s travel some more. I’m trying to figure out some things, but I’m thinking vienna and soon paris again. it feels like being torn by 2 similar lovers. where to, where to?!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s