Ca să îţi pui răutatea la contribuţie şi mintea în cui

Început de soare, început de furtună şi de frig, încălţată tot în pantofii de atunci, pentru că e aproape martie sau aproape mai şi vântul mi-a umflat părul, împrăştiindu-l în jurul obrajilor şi gurii. De ce mi-am julit cotul în somn? Dacă nu apeşi reply la 20 de mesaje înseamnă că nu-ţi mai pasă? Şi, mai ales, cum ajung eu mai repede într-o Sephora să torn pe mine trei recipiente de L’eau d’Issey ca să mă mai pot apropia de oameni astăzi? Particule elementare de mirare pe o scară rulantă mai lungă decât coloana infinitului.

De dimineaţă nu puteam mânca şi am rupt o bucăţică de pâine prăjită care mi s-a făcut ca cleiul în gură – ştii senzatia aia, când mesteci şi mâncarea parca nu se mai termină. Aceeaşi senzaţie pe care o ai lângă oamenii care tac, tac prea mult şi când, totuşi, bolborosesc ceva în direcţia ta, o fac doar de convenienţă. Stau pe marginea căzii şi urmăresc un păianjen care se căzneşte să iasă din chiuvetă. Seamănă destul de bine cu mine, care mă opintesc mereu să ies de sub apă, pentru că nu ştiu să înot, şi din rahat, pentru că, deşi înţeleg că ce-i al meu e pus departe, nu mă opresc.

A. mi-a scris:  “Pe mine nu mă admiră nimeni, niciun tip nu a făcut o obsesie pentru mine, nimeni, niciodată. Sunt foarte înlocuibilă, foarte de înlocuit. Ştiu că tu mă admiri, dar aş vrea să văd cum e să facă şi altcineva lucrul ăsta“.

Nu e aşa grozav, în realitate, m-am gândit, în timp ce înţelegeam, două ceasuri mai târziu, în lift, cât de înlocuibilă era cămaşa de pe mine, fals proaspăt spălată şi plină de transpiraţie, nici măcar un pic trecută prin maşina de spălat sau prin colonie. Când cineva te admiră, they set up a standard for you. Şi pe urmă, când faci ceva înafara standardului, gata, nu te mai admiră. Desigur, mă refer la acei 99% din oameni. Mai sunt şi oamenii normali la cap, care te admiră şi dacă ai pus piedică la băieţi în Control la 5 dimineata pentru că aşa ai găsit tu de cuviinţă să te distrezi.

Advertisements

One comment

  1. Bogdan

    pe zi ce trece, citesc posturile tale si ma inclin. Este SENZATIONALA. Parca vizualizez fragmente din filme… e un dar sa poti sa faci oamenii sa vizualizeze povesti…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s