Lover from Ukraine

Lover from Ukraine is the name of the wonderful curve I used to polish these after Catalin took them in January. Still I couldn’t find the time to edit them until tonight. After I typed the title it made sense, with the fur and all.

Since some of you asked me if I can post new excerpts from my second novel in progress, here is something from April that I’ve been contemplating for a long time without enough resources to finish:

“Mama pleacă la operă. E o balerină stricată, o păpușă rusească cu chimir și văpaie în obraz. Cântă un disc cu Maria Tănase și ea cântă cu el. Romanțe bulevardiere de epocă trecută. Mama are jupon, cum aveau femeile pe atunci, și își toarnă din sticla de parfum peste piept, botez fragrant de emoții atee. Își trage rochia peste cap și un val de muselină neagră o înghite, cu mâini subțiri și tors subțire și părul tot numai bucle și valuri ca fumul, se îndreaptă spre mine și spre Dara, ne sărută apăsat, se îndepărtează furnicător ca o femeie păianjen și ne face cu mâna suav din ușă.

Până la trei ani Clemenceau nu a vorbit. Nici mama nu a vorbit cu tata trei luni, pentru că tata l-a bătut pe Clemenceau că nu vroia să vorbească.”

(2012)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s